Ik heb mezelf getrakteerd op een wellnessdag in Fort Beemster. Heerlijk, zonder telefoon en laptop maar wel gewapend met boek en handdoek. Het zonnetje schijnt en tussen het zonnebaden door doe ik mee met een stilte zen opgieting (elke woensdag). Echt een aanrader!

Klankschaalsessie
Aan het einde van de avond is er nog een speciale klankschaalsessie. “Ga maar lekker liggen en geef je over” zegt Jeroen de saunameester. Een beetje onwennig ga ik liggen, geen idee wat me te wachten staat. Daar gaan de eerste trillingen van de zware gong, gevolgd door een didgeridoo. Na een tijdje hoor je verschillende schalen vrolijk door de ruimte stuiteren en voordat ik weg doezel kijk ik nog even op. Ik zie de saunameester vol passie heen en weer lopen om al die geluiden te produceren.

Aandacht
Mij valt op dat hij bij iedereen langsloopt. Elke aanwezige krijgt nog wat persoonlijke aandacht. Hij loopt met één van de schalen langs en houd deze boven een stel voeten en gaat langzaam omhoog naar het hoofd. “Wat een ervaring! En wat een passie heeft deze man voor zijn vak” denk ik. De persoonlijke aandacht die hij geeft. Dat maakt deze opgieting uniek.

Aandacht in je bedrijf
En dat doet mij ook iets realiseren over VillaForum. Wat maakt VillaForum uniek? De villa, de locatie, het eten? Ik denk dat de persoonlijke aandacht toch het belangrijkste is. Ik probeer dat dan ook te doen. Ik kijk en luister of ik iets kan doen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Door afgelopen klankschaalsessie heb ik in ieder geval weer nieuwe inzichten om toe te passen in mijn bedrijf. Te beginnen in de volgende VillaForum editie van 26 november.

Uitnodiging DOMIBO
De klankschaalsessie heeft nog meer in beweging gebracht. Het wordt tijd dat we elkaar weer persoonlijk te ontmoeten. De zomer is weer voorbij, dus een goed moment om een netwerkborrel te organiseren, nog voordat iedereen weer te druk is. Ik nodig je daarom graag uit voor de DOMIBO: donderdag 13 september – 17 – 19 uur –  in de Huiskamer van Rembrandt. Ongedwongen netwerken, ervaringen delen en bij praten met mede-ondernemers onder het genot van een koffie, thee, wijntje.

Ik hoop je 13 september te zien!

Groet,
Sjoerd