Soms is het lastig om te schrijven aan een nieuwsbrief, webtekst of een boek. Daar heb ik ook last van. Dat geeft me dan een rottig gevoel. Ik heb dan geen onderwerp of geen zin. Maar meestal neem ik er gewoon de tijd niet voor.

Thuis lukt het schrijven sowieso niet met al die afleidingen. En dan schuift de deadline steeds verder naar achter. Vervelend is dat.

Kleine aanpassing in je routine
Maar er zijn natuurlijk tal van oplossingen. Ik zelf zoek dan een plek, buiten de deur, waar ik in de stemming kom om te schrijven. Tijdens het schrijven van deze tekst zat ik bijvoorbeeld, op een bankje in het park, aan het water. Lekker rustig in het groen. En daarna ben ik doorgelopen naar de Huiskamer van Rembrandt voor een gemberthee en dan schrijf ik gewoon weer verder.

Een kleine aanpassing in mijn routine zorgt ervoor dat ik na de lunch al klaar ben met mijn nieuwsbrief. En daar word ik nu wel blij van.

Schrijfinspiratiereis naar Italië
Maar wat nou als je een groot project op de plank hebt liggen? Dan is een ochtend schrijven zeker niet voldoende. Daarom organiseer ik de Schrijfinspiratiereis. Met de beste omstandigheden om aan je boek of project te werken, met de motiverende workshops van schrijfcoach Barbara Trappenburg.

2019 is al geweest, maar in 2020 weer op de agenda!

Flow Magazine
Nog leuker dan zelf schrijven. Als er over je wordt geschreven. Ik ben geïnterviewd voor Flow Magazine. Het artikel gaat over de positieve gevolgen van (werken in) de natuur. En uit de vele inzendingen is VillaForum gekozen! Heel leuk om aan mee te doen en ik ben vooral benieuwd naar de reacties.

P.s. We hebben nog enkele plekken vrij voor de herfstworkation ( november). Wacht niet te lang want tot 10 september profiteer je van de vroegboekkorting!

Hartelijke groet,
Sjoerd