Twee jaar geleden kwam ik met het idee om VillaForum te beginnen. Het concept: met een aantal ondernemers een paar dagen co-werken in een landelijke villa in Limburg.

28 november was de winterse editie van 2017 en dit jaar staat 2 juli op de planning. Ondanks de successen die zijn geboekt, bekruipt een gevoel van onzekerheid me af en toe.

Is het wel goed genoeg? Moet ik in mijn communicatie aandacht schenken aan de yoga- en meditatielessen, of juist niet? Schrikt het ondernemers af dat ik veelal vegetarische gerechten serveer?

Erik de Marketing- Salesman
Op een netwerkborrel kwam ik ene Erik tegen. Erik is een Marketing- en Salesman zoals velen van ons die kennen. Een aanwezige man die een ‘wie het hardst roept, heeft gelijk’- en een ‘Yoga is voor mietjes’-mentaliteit heeft. In een persoonlijk gesprek met hem riep hij tegen mij: “Sjoerd, je serveert volgende VillaForum toch geen vegetarisch eten hè?! Ondernemers willen gewoon een groot stuk rood vlees op hun bord“.

Wat is VillaForum niet?
Het gesprek met Erik zette mij aan het denken. Blijkbaar valt Erik niet in de doelgroep, want VillaForum staat niet voor rode lappen vlees. Maar waar staat VillaForum dan wel voor?

Nou, voor een hele ontspannen en productieve werkplek in een inspirerende omgeving. Een omgeving die jou als ondernemer uitnodigt om anders te denken en te werken. Dat klinkt dan wel leuk, maar hoe zorg ik daarvoor?

Ik creëer een setting waarin ondernemers uit verschillende disciplines samenkomen in een niet-kantooromgeving. Ik bied een dagstructuur: werkmomenten, mogelijkheden om kennis en ervaringen te delen en ontspanningsmomenten in de natuur, yoga- en meditatielessen.

Een afgevinkte to do-lijst
Werkt dit dan ook? Aan de mooie reviews van deelnemers te zien blijkt van wel. Coach, verandermanager en fotograaf Barbara van Schaik zegt er het volgende over:

“Een afgevinkte to do lijst, heerlijk eten, een prachtig landhuis, goede gesprekken met mede-ondernemers, wandelingen door het winterse Limburgse landschap, volop uitwisseling van ideeën en tips. Is een VillaForum coworking break nu werk of vakantie? Het antwoord is: beide. Gastheer Sjoerd creëert de ideale omstandigheden zodat je kunt werken met een vakantiegevoel.”

Bij het lezen van deze review voel ik een soort opluchting. De keuzes waar ik soms onzeker over ben, maken VillaForum juist uniek. Ik mag daar best trots op zijn.

Wat betreft die rode lappen vlees, die staan voorlopig niet op het menu. Maar wel een overheerlijke vegetarische rode wijn-lasagne & een krokante kabeljauw-verrassing uit de oven.

Liefs,
Sjoerd