December is altijd loeidruk. Ik ben dan druk met de laatste to-do’s, last minute opdrachten en de kerstvoorbereidingen. Juist in deze periode vergeet ik dan één heel belangrijk ding. Een stukje vrije tijd en ontspanning inplannen voor mezelf. Misschien is dat voor jou ook herkenbaar?

Knorrig
Ik laat me dan helemaal meeslepen in de decemberwaan. Ik word dan een beetje knorrig en onrustig. Dat resulteert dan in blokkades, zoals bijvoorbeeld de blokkade om een nieuwe nieuwsbrief te schrijven.

Een Spa of een museumbezoek geeft mij in z’n situatie ontspanning. Even geen telefoon en laptop. Ik merk dan dat de omgeving heel sterk bepaald hoe ik me voel. Dat ervaar ik zelf heel sterk in het museum. Een momentje van stilte in een andere omgeving geeft weer nieuwe energie. Dus ik ben naar het FOAM gegaan. Daar heb ik een fototentoonstelling gezien van Romain Mader. Het gaat over de zoektocht naar een bruid in een denkbeeldige stad in Oekraïne. Zeker een bezoek waard. En nog beter, de blokkade is weg :-).

Workation
VillaForum deelnemers doen ook om verschillende redenen mee. Ontspanning en reflectie hoor ik vaak terug als reden om mee te gaan. Juist omdat je in een andere omgeving bent, waar voor je wordt gekookt, en met interessante mede-coworkers gaat de energie al snel stromen. Nieuwe ideeën en productiviteit als gevolg. Wat weer goed is voor je bedrijf en je humeur.

26 t/m 30 november staat de herfsteditie weer op de planning. Tot 10 september met een vroegboekkorting. Doe je mee?

Groet,
Sjoerd