¿Como estas? Oftewel, hoe gaat het met je? Met mij gaat het muy bien.

Ik heb mezelf een maand vakantie gegeven. Man wat is dat fijn zeg. En niet zomaar een vakantie. Nee, ik zit in Malaga in een heel fijn appartementje met dakterras met uitzicht op de stad en de bergen.

Ik kan hier makkelijk ronddwalen door de stad, heerlijke tapas eten en lekker naar het strand. En naast ontspanning heb ik een begin gemaakt om de Spaanse taal onder de knie te krijgen. Dat is toch lastiger dan ik dacht. Maar ik ben wel echt tot rust gekomen. En dat was voor mij het hoofddoel.

Neem je genoeg vakantie?
Een mooie bijkomstigheid van ontspannen in een andere omgeving: ik krijg weer nieuwe ideeën, ik hebt tijd om eindelijk een boek te lezen, maar ook tijd om een blog te schrijven.

Vorige week dacht ik opeens, nemen we wel genoeg vakantie? Of zijn we alleen bezig met onze business doelen? We zijn heel goed in het stellen van kwantitatieve doelen, die zijn namelijk meetbaar. Maar zet jij aan het begin van het jaar ook vast hoeveel vakantie jij voor jezelf vrijmaakt?

 

Het lijkt alleen maar tijd te kosten
Een weekje Frankrijk, een lang weekend naar Texel of een Workation met VillaForum lijken op het eerste gezicht alleen maar tijd te kosten. Maar dan vergeten we even stil te staan bij wat het ons daarna weer oplevert. Namelijk: ontspanning en energie.

Je ervaart minder druk of stress tijdens een korte break en je productiviteit in welke vorm dan ook gaat omhoog. Je bent tijdelijk ontsnapt uit je eigen denk en werkroutines. En juist in die momenten, daar gebeurt het.

Wat gebeurt er dan? Dat kan ik niet voor je bedenken, dat is voor iedereen anders en dat moet je zelf ervaren. Net zoals ik dat nu ervaar in Malaga.

Wacht niet te lang
En plan alvast een vakantie. Want voor je het weet is het jaar voorbij en kijk je terug op een succesvol jaar maar is je batterij toe aan vervanging.

Wil je misschien mee met een Workation? Schrijf je dan in vóór 31 juli voor de november of januari editie en krijg een upgrade naar een luxe privékamer (t.w.v. 125,-) cadeau.

Sales en acquisitie training 
De meest efficiënte manier om klanten te werven is via telefonische acquisitie. Echter, veel mensen vinden dit een moeilijke methode maar acquireren kan je leren! Door Trainer Helene Henckens.

Schrijfweek Malaga (22 t/m 29 februari)
Om het beste boek dat jij in je hebt, tevoorschijn te toveren. Daar heb je een week de tijd voor. Met professionele begeleiding van Barbara Trappenburg

Cursus filmen met de smartphone 
3-daagse intensieve training in een prachtige omgeving. Met focus en inspiratie aan de slag aan jouw (bedrijfs)film. Van 2 t/m 4 juli met trainer André Kloer.