Op de peuterschool leren we om samen te spelen, op het (voortgezet)onderwijs samen te werken en in de politiek gaat het vaak over bruggen bouwen.

Dat klinkt allemaal leuk en aardig. Maar hoe doe je dat als ZZP’er? Soms kan het ondernemerschap best eenzaam zijn. Want, ga jij maar eens een brug bouwen of een onderneming runnen in je eentje. Ik ben 3 jaar geleden begonnen met VillaForum. Wat een spannende en vooral ook leuke tijd is dat geweest. En vorig jaar ben ik toch al twee keer in het buitenland geweest, een echt avontuur!

Het is er ingeslopen
Ik ben echt alleen begonnen. Maar ook ik verander. Het is fijn om problemen samen op te lossen. Nu werk ik af en toe met andere ondernemers, dat is er gewoon zo ingeslopen. Om elkaar te versterken en een nog mooier product neer te zetten. Met als resultaat: de eerste schrijfweek in Italië met Schrijfcoach Barbara Trappenburg en met enige regelmaat videocursussen samen met mijn vriend André Kloer.

Verder kijken
Nu is het ook weer tijd om verder te kijken. Wat wil ik in 2019 bereiken? En ga ik dan weer samenwerken? Jazeker. Met Riske en Grietje van De Videomakers bijvoorbeeld. Zij bieden diverse online videocursussen aan. Speciaal voor VideoForum hebben ze 3 online modules samengesteld die naadloos aansluiten op onze 3-daagse offline videocursus Beter filmen en zakelijk vloggen met de smartphone. Deze modules zijn onderdeel van het Pro en het Business pakket van de cursus en gaan dieper in op hoe je bezoekers naar de video trekt.

Samenwerken is leuker
En met acquisitie professional Helene Henckens ben ik bezig met een 3-daagse acquisitie cursus. Want zeg nou zelf, durf jij een potentiële klant zomaar op te bellen? Ik niet, en met mij, nog vele andere ondernemers. Helene gaat hierin helpen. Van propositie naar belscrips en natuurlijk het bellen zelf. Met als doel: gestructureerd en gemotiveerd acquisitie inzetten in de bedrijfsvoering. Benieuwd naar deze training? Kijk dan op de website.

Samenwerken maakt werken leuker en gemakkelijker. Vind jij dat ook? En met wie wil jij dan in 2019 graag samenwerken? Ik vind het leuk om van je te horen.

Op de planning!
Een workation in Limburg. Werken op een inspirerende plek, zonder afleiding en waardevolle feedbackmomenten van mede coworkers. Weer in het prachtige Zuid-Limburg van 8 t/m 12 juli. 

Schrijfinspiratieweek
Om het beste boek dat jij in je hebt, tevoorschijn te toveren.
Daar heb je een week de tijd voor. Met professionele begeleiding van Barbara Trappenburg.

Eind februari 2020 gaan we naar Malaga. Schrijf je alvast in via info@villaforum.nl

Cursus filmen met de smartphone 
3-daagse intensieve training in een prachtige omgeving. Met focus en inspiratie aan de slag aan jouw (bedrijfs)film. Startdata 4 t/m 6 juni OF 10 t/m 12 september