Soms heb ik last van een blokkade. Geen energie of zin om te beginnen aan mijn to-do’s. Op z’n moment surf ik liever een uur op het web dan dat ik een paar zinnen op papier zet voor mijn jaarplannen.

Vluchtgedrag
Ik ben vast de enige zelfstandige niet die last heeft van vluchtgedrag. Tja, hoe zet je jezelf dan aan het werk? Geen ‘baas’ die mij de les gaat lezen. Ik kan me daarom prima een week vermaken met andere dingen.

Krabben
Maar soms moet je gewoon even je hoofd leegmaken. Zoals de krabben hun huisje opruimen. Een mooie bijkomstigheid, dat er dan mooie patronen ontstaan op het strand. Zo is het dus ook met mijn hoofd. Er ontstaan patronen, nieuwe inzichten of ideeën terwijl ik even niets doe.

Wachten
Op het moment van dit schrijven zit ik in de Filipijnen. Rondtoerend op een scooter van het ene mooie strand naar het andere. In de grotere plaatsen ga ik altijd op zoek naar een lekkere cappuccino. De perfecte setting om te werken. Maar ik doe het niet. Want ik heb heel sterk de behoefte om mijn hoofd op te ruimen.

De beste ideeën ontstaan toch onder de douche, in bed, tijdens een wandeling of tijdens een goed gesprek met anderen? Ik neem nu lekker de tijd. Om eens te zien wat er dan gebeurt. Ik hoop op nieuwe impulsen en inzichten.

Werkt het?
Ja zeker! Op de gekste momenten krijg ik weer wat inzichten in mijn bedrijfsvoering. Tijdens een duiktrip besluit ik om de url ondernemers-reis.nl vast te leggen. Hierop wil ik een breder aanbod van ondernemersreizen samenbrengen dan alleen de coworking breaks van Villaforum.nl. Zoals de schrijf inspiratie reis die ik samen met Barbara Trappenburg (Schrijflab) organiseer. En met Judith en Katja Pronk (Pronk Academie) ga ik een digitale detox-week op touw zetten.

Komende co-working breaks
Maar er komen ook weer de coworkingbreaks van VillaForum aan. Dus heb jij ook wel eens last van die blokkades, en wil jij ook je hoofd weer eens opruimen? Dan kan je bijvoorbeeld mee met het Sparring & Relax weekend op het Limburgese platteland. Met als uitgangspunt: ontspanning om de energie weer te laten stromen. Een plek voor jezelf samen met anderen.

Is een weekend te kort voor je? Ga dan mee naar Girona in Spanje van 29 april tot 6 mei. We hebben nog één plek vrij voor deze verwenweek met Spaanse lekkernijen en vooral veel buiten werken. De hoog gelegen villa kijkt uit over de bosrijke omgeving en heeft een eigen zwembad.

Liever iets dichter bij huis? 2 t/m 6 juli strijken we neer in Zuid-Limburg. In een prachtig vakwerkhuis met weidse vergezichten! Reserveer jouw plek voor 295,-

Aankomende twee weken ben ik nog op de paradijselijke Filipijnse stranden te vinden. In de hoop nog meer patronen te ontdekken, tijdens het opruimen… en in het zand!

Warme groet,
Sjoerd