Heb je het druk de laatste tijd? Kom je niet toe aan de dingen die je echt graag wil doen? Veel ondernemers zijn druk. Maar sta je er wel eens bij stil dat het goed is om af en toe gewoon een beetje te lummelen?

Tijd voor jezelf zonder doel. “Een etentje met vrienden, een wandelingetje in het bos, gewoon een beetje rondhangen en staren. Lummelen. Niksen.” aldus MIT- hoogleraar Alan Lightman uit het artikel “Je moet veel meer lummelen en niksen.” NRC, 27 juli 2018

Plan een periode van rust

Misschien denk je nu, “ja Sjoerd, jij hebt makkelijk praten. Nu is het juist de tijd dat mijn klanten van alles van mij willen”. Prima. Dan is het niet de juiste moment om te gaan lummelen. Wat wel kan helpen is dan z’n periode voor jezelf inplannen. Door z’n periode rust te gunnen aan jezelf, werk je nu prettiger aan de opdrachten die nu af moeten.

Zo is een klant van mij altijd heel blij om een VillaForum midweek te boeken. “Dan maak ik me geen zorgen om die grote projecten die ik nog wil afmaken, die bewaar ik gewoon totdat ik in Limburg ben.” En dat kan heel goed werken want volgens onderzoek zorgt de groeiende tijdsdruk voor een afname in creatieve gedachten.

Wacht niet tot morgen

Werk dus niet alleen IN maar ook AAN je bedrijf. En geef jezelf de tijd om te dromen, te wandelen en te lummelen. Maar vergeet vooral niet te genieten van jouw zelf gecreëerde momenten.

Op de planning

Een workation in Limburg. Werken op een inspirerende plek, zonder afleiding en waardevolle feedbackmomenten van mede coworkers.

Juli en november

Nieuwe Schrijfinspiratieweek!
Om het beste boek dat jij in je hebt, tevoorschijn te toveren. En daar heb je een week de tijd voor. Met professionele begeleiding van Barbara Trappenburg. En ik zorg voor de lekkere hapjes en maaltijden.

Volledig verzorgde schrijfweek in Malaga, eind februari 2020!