Ik heb me na Italië mee laten slepen door de hectiek van alledag. Maar nu heb ik toch even tijd om terug te kijken op de allereerste Schrijfinspiratieweek van VillaForum en Schrijflab in Lucca. Dat deel ik graag met jullie.

Het was natuurlijk vooral de week van onze deelnemers die met veel toewijding gewerkt hebben aan hun mooie plannen. En daarmee een grote stap verder zijn gekomen. En die elkaar geholpen hebben door hun ervaringen te delen, elkaar vragen voor te leggen of mee te lezen/denken.

Barbara Trappenburg en ik hebben ons uitgesloofd om vruchtbare omstandigheden te creëren. Het mooie weer, de omgeving en het gezelschap deden de rest. Zie hier wat foto’s van de schrijfweek in Lucca en een mooie review van deelnemer Riske.

“De schrijfweek van Villaforum was – net als alle ‘gewone’ Villaforum weken – echt een superfijne week waarin ik enorm veel meters heb kunnen maken in mijn boek. Sjoerd zorgt voor een fijne sfeer waardoor je écht aan het werk komt. Hij regelt alles, waardoor je tijdens de week alleen maar je bed uit hoeft te rollen en achter je laptop te gaan zitten. Ik merk dan ook elke keer als ik met Villaforum op pad ga, dat ik meer gedaan krijg dan ik thuis/ op kantoor ooit voor elkaar zou krijgen. En dat het dan ook nog een schrijfweek is, met een fijne schrijfcoach die je overlaadt met goede tips en mede schrijvers om mee te sparren, dat maakt het nog extra effectief! ” 

 

Vooruitkijken

Wij zijn diktevreden en kijken alvast vooruit. Naar volgend voorjaar. Dat leek ons een uitgelezen moment om een Schrijfinspiratieweek in Malaga te plannen: eind februari.

Het concept blijft grotendeels hetzelfde (op wat verbeteringen na): gezamenlijk de dag beginnen en eindigen. Tussendoor schrijven, schrijven, schrijven en wat er verder maar nodig is om de gang erin te houden (zoals 1-op-1-sessies met Barbara, voor houvast en helderheid en misschien wel een plons in het binnenzwembad).

In september organiseren we ook weer een inspiratiediner voor deelnemers en serieus geïnteresseerden.

Wil je op de hoogte gehouden worden of al aanmelden voor het inspiratiediner?

Mail dan naar: info@villaforum.nl of bel 0651640974