VillaForum Digitheek

Heb  jij een idee voor een boek, een online cursus of iets geheel anders? Tijdens VillaForum wordt hier veel aan gewerkt en vaak met bevredigende resultaten. 

  

Dus na vier jaar VillaForum is het tijd om de VillaForum oogst met je te delen. Laat je inspireren!

Of je nu zelfstandig ondernemer bent of een baan hebt, van veel mensen wordt tegenwoordig gevraagd om regelmatig iets te schrijven. Een tekstje voor op de website, een verslag over een evenement voor Facebook, een nieuw artikel op LinkedIn. Het resultaat daarvan is voor iedereen zichtbaar en online lange tijd vindbaar. En daarmee wordt dat schrijven belangrijk. En misschien ook spannend?

Daarom begon Barbara Trappenburg tijdens VillaForum De B van beginnen – met schrijven. Een naslagwerk zonder strenge regels. Maar vol voorbeelden, praktische oplossingen en simpele stappen.

Wie ben je en waar sta je voor? Als mens en als leider? Deze vragen heb je niet van de ene op de andere dag beantwoord. En persoonlijk leiderschap is nooit klaar. Je ontwikkelt je en je vult je rugzak met levenslessen en ervaringen die allemaal bijdragen aan jouw leiderschap.

Charlotte Staats heeft het boek Persoonlijk leiderschap – voor de leider van nu geschreven. Met uitzicht op het Limburgse heuvellandschap zette ze haar inzichten, theorieën en “best practices’ over persoonlijk leiderschap voor je op een rijtje. En ze koppelt daaraan praktische handvatten die je in je eigen werk kunt toepassen.

Judit Pronk van de Pronk academie is vaker meegeweest met een VillaForum Workation om te werken aan haar online academie. Afgelopen tijd is ze bezig geweest met een nieuwe online training Ruimte voor Creativiteit

Ruimte is een plek waar je kan werken, die inspirerend en praktisch is. Maar ook ruimte in je hoofd, zodat je in een flow kan werken. En natuurlijk ruimte in je planning, zodat je ook tijd hebt voor je creatieve projecten. Wil jij dat graag voor elkaar hebben, zodat je voortaan elke dag creatief bent? Judith weet er wel raad mee. Deze training is praktisch en zit vol inspirerende opdrachten om je verder te helpen hiermee.

Als kind bracht samenwerken ons in een opgewonden, creatieve stemming. Tegenwoordig heeft het werken aan projecten zelden dit effect. Projecten zijn er vooral om op een gecontroleerde manier een specifiek resultaat te boeken. Niet zo vreemd dat het kinderlijke enthousiasme verdwijnt en steeds meer professionals aangeven projectmoe te zijn. Petra Kuipers vindt het tijd voor een andere benadering en heeft flink doorgeschreven aan dit boek tijdens VillaForum. Een project kan volgens haar een laboratorium en een speeltuin tegelijk zijn.

In Het boomhutgevoel laat Petra zien hoe je een volwassen versie van diezelfde positieve energie creëert.

Dit boek is voor iedereen die ERTUSSENIN zit bij veranderingen in werk en leven. Tussen wat er was en wat er nog gaat komen. Moniek Wolters nodigt je met haar gedichten uit voor een wandeling door dit tussengebied.

Ze laat je zien dat in het duister altijd een lichtpuntje te vinden is. Ergens is er rust in de chaos. Zit er iets groots in het kleine. Lijkt er toch iets te gebeuren al denk je van niet. Blijkt iets de tijd geven volstrekt natuurlijk. Zo kan er als vanzelf weer iets nieuws ontstaan. 

Laat je inspireren door dit prachtige boekje. De gedichten worden begeleid met aquarellen van Jing Foon Yu

25 jaar na de invoering van de Wet voorzieningen gehandicapten lopen we nog altijd tegen regel en hokjes aan. Echte problemen worden nog steeds niet of slechts deels opgelost. Hoe moet het dan wel? Met gezond verstand! Zegt Anne Vrieze. Anne laat aan de hand van 25 jaar sociaal domein zien hoe je van ‘systeemdenken’ terugkeert naar ‘mensendenken’. Door bijvoorbeeld een simpele vraag te stellen. Waar wordt u nou gelukkig van?

In het boek Gezond verstand in het sociale domein laat Anne zien, aan de hand van casussen, hoe je met gezond verstand en creatief denken en ondanks bezuinigingen mensen toch blij kunt maken.

Riske en Grietje zijn 4 jaar gelden gestart met De Videomakers. De geboorte was tijdens een VillaForum Workation en sindsdien komen ze geregeld nog eens langs om gefocust en samen te werken. De getalenteerde dames produceren al jaren films en bouwen aan een online platform voor beginnende filmmakers.

Naast een succesvol YouTube kanaal bieden ze diverse online videocursussen aan. En ze verzorgen voor ons de online modules van onze cursus ‘Filmen met de Smartphone’. Dat zijn: Hoe maak ik een goede thumbnail? Monteren en SEO gids voor het optimaliseren van je video’s op Youtube.

Yolanda van Dongen kwam in juli 2019 voor het eerst bij VillaForum. Yolanda begeleid graag mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en leiderschap en gebruikt daar voor o.a. Spellen en werkvormen zoals Groei, Snoei en Bloei©.

Dit is een speels en laagdrempelig online ontwikkeltraject. Het helpt je overzicht te krijgen waar je staat in je leven en wat je kunt doen om de regie in handen te nemen. Het combineert de kracht van een kleine groep met individuele coachgesprekken en reflectieopdrachten. Het traject is toegankelijk en zit volop persoonlijke aandacht, interactie en geeft invloed op je ontwikkeling. 

De Rotterdamse Marjolein Diks heb ik ontmoet tijdens VillaForum in het gehucht Charneux, België. Daar schreef Marjolein aan haar boek Het Groot ABC voor Blijer Presenteren. Marjolein is een professional in storytelling en helpt ondernemers en managers om blijer – en daardoor beter en authentieker – te presenteren.

Marjolein helpt sprekers van hun podiumvrees af, een eigen presentatiestijl te vinden en een goed verhaal te vertellen. Daarnaast maakt ze sprekers bewust van kwaliteiten die zij al in zich hebben om een authentiek spreker te zijn.