Cursus Zakelijke vloggen en filmen met je smartphone

Het maken van films was nog niet zo heel lang geleden in handen van een klein aantal kostbare productiehuizen. Maar dat is de afgelopen 10 jaar spectaculair veranderd. Hoogwaardige techniek is steeds beter, goedkoper én toegankelijker geworden. Maar wie had 10 jaar geleden kunnen vermoeden dat een professionele film maken met je smartphone ooit tot de mogelijkheden zou behoren? Dat mag gerust een revolutie worden genoemd. VideoForum leert je hoe je dat kunt doen. In de 3-daagse intensieve cursus Filmen en (zakelijk) vloggen met je smartphone.

Cursus Filmen met je smartphone in het kort

 • 3-daagse inhoudelijke én praktische cursus Filmen met je smartphone
 • Maaltijden en twee nachten in luxe accommodatie
 • Professionele begeleiding
 • Kennis en praktijk van licht, geluid, (stabiel) filmen en montage
 • Publicatie en vseo van je video
 • Storytelling voor bedrijven
 • Naar huis met je eigen film…
 • …en het E-book om alles wat je geleerd hebt rustig terug te lezen
 • Omdat wij geloven dat jouw resultaat beter is in een andere omgeving verblijf je tijdens de cursus in een karakteristiek landhuis. Een inspirerende omgeving met heerlijke en verantwoorde maaltijden.

Cursus Filmen met je smartphone is gemiddeld beoordeeld met een 9,7. Lees hieronder de reviews.

Direct aanmelden

Naam:

Bedrijfsnaam:

Factuuradres:

E-mail:

Telefoon:

Wat wil tijdens de cursus bereiken?:

Kies je pakket:

Type kamer:

Wanneer ga je mee?: 11 - 13 juni10 - 12 september

akkoord met de algemene voorwaarden

Aan het einde van de cursus Filmen met de smartphone ga je naar huis met je eigen film: dat kan zijn een vlog, instructievideo, reportage of iets anders. Zoals de promovideo (hierboven) van Tjeerd Beijleveldt voor het Teachers in the Lead evenement. Bekijk meer video’s van de cursisten.

Promovideo gemaakt door cursist Ben de Graaf voor zijn website www.bentekstschrijver.nl

Merkbeleving via film

Vloggers en zelfs documentairemakers kenden de kwaliteiten van de low-budget smartphonecamera al langer. Het begint tijd te worden dat ook ondernemers, docenten en communicatiemedewerkers de mogelijkheden ervan inzien. Voor hen speelt video een niet te onderschatte rol in de communicatie over hun product/dienst naar de doelgroep. Bovendien, wil men steeds meer het gezicht achter dat product zien. En video kan daar voor zorgen, beter dan welk medium ook. En met een smartphone op zak is er niets meer wat je tegenhoudt om met je eigen productie te beginnen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang waardevolle tips om betere video's te maken!

Naam

E-mail

Wat heb je nodig voor de 3-daagse cursus “Zakelijke vloggen en beter filmen met je smartphone”?

In de eerste plaats: een smartphone, iPad of andere camera. En daarnaast vragen we je een voor jouw boodschap betekenis gevend object mee te nemen. Dat is alles! Of in ieder geval het minimale. Je hebt natuurlijk ook montagesoftware nodig. Er bestaan goedkope montage-apps die je tijdens de training op je telefoon of iPad kan instaleren. Voor wie niet wil priegelen op een klein scherm bestaan er ook montageprogramma’s voor op de computer. Je krijgt bovendien vrijblijvend advies over de aanschaf van randapparatuur zoals licht en microfoons. Die kunnen je productie op een hoger plan brengen. Alles wat we aanraden is altijd low-budget en hebben hun functie binnen de filmcommunity ruimschoots bewezen. Je vraagt je misschien af: is een film produceren niet heel technisch of omslachtig? Dat valt reuze mee. We houden bovendien rekening met je specifieke behoeften en ervaringsniveau. Je moet er vooral plezier in hebben! In deze 3-daagse intensieve training deel ik de tips en tricks die ik de afgelopen 15 jaar heb opgedaan. Je leert de valkuilen te vermijden en de voordelen te benutten, waardoor ook voor jou het filmen met minimale middelen een stuk makkelijker wordt.

Cursus filmen smartphone

Inhoud van de cursus Filmen met je smartphone 

Filmen met de smartphone houdt in eerste instantie in: rekening houden met de beperkingen van een telefooncamera. Dit doe je door de meest optimale conditie te creëren. Als je dit doet, dan is een film gemaakt met een smartphone nauwelijks te onderscheiden van een film gemaakt met ‘professionele’ apparatuur. Tijdens de cursus gaan we dieper in op de volgende aspecten:

 • Hoe ga je om met de lichtgevoeligheid van een smartphone (of beter: ongevoeligheid)?
 • Hoe zorg je voor beter geluid?
 • Wat zijn handige hulpmiddelen om camerabeweging smooth of stabiel te krijgen?
 • Hoe ga je aan de slag met montagesoftware?
 • Welke beeld- en geluidseffecten kunnen de kwaliteit van jouw film verbeteren?
 • Hoe vertel je een aantrekkelijk verhaal?
 • Wat wil je eigenlijk vertellen?
 • En nog veel meer!

Na afloop van deze intensieve filmcursus ga je naar huis met je zelfgemaakte film. Een film die te gebruiken is voor op het web, een online leeromgeving, een tentoonstelling of event. Maar belangrijker: je keert terug met een schat aan informatie waarmee je thuis, op kantoor of in de buitenlucht volledig in eigen beheer professionele video’s kan produceren. Van script tot en met distributie. Uitgangspunten van de cursus: professionaliteiteenvoud en low-budget. De basis is een talkinghead (jijzelf) geplaatst voor een egale (lichte of donkere) achtergrond of een voorhanden zijnde achtergrond naar keuze. De achtergrond kan op onze cursuslocatie evt. vervangen worden door een green screen. Behalve het green screen is zo’n setting thuis of op kantoor met weinig middelen na te maken én eenvoudig te versnijden met ander beeldmateriaal. Vanuit die basis werken we verder naar wat meer mogelijk is.

Wie organiseren VideoForum?

André Kloer Ik zit bijna 15 jaar in het filmvak, en heb de afgelopen jaren diverse cursussen op dit gebied gegeven, waaronder de Hogeschool voor de kunst. Ik heb ervaring met zowel documentaires als commerciële producties, reportages, testimonials, instructievideo’s en “mini-documentaires”. Bij dat laatste ligt mijn grote passie: in 2 minuten tijd de identiteit van een organisatie blootleggen, aan de hand van de mensen die er werken. Maar wat is identiteit? Samengevat is dat het antwoord op het waarom van een organisatie, verwoord in het waarom van de mensen die er werken. Dit heb ik gedaan voor o.a. Nestlé, Rabobank, FrieslandCampina, maar ook voor het MKB, diverse musea, en de Overheid. Benieuwd naar mijn werk? Kijk dan op mijn website.

Sjoerd Commandeur begon 3 jaar geleden VillaForum. Een Workation op het Limburgse platteland. De ideale manier om gefocust te werken aan eigen projecten. Dat dit ook echt werkt, blijkt uit de positieve reacties van de deelnemers. André is hier ook een aantal keer geweest en besloot om met VillaForum een samenwerking aan te gaan. We merkten elke keer weer dat het werken op een natuurlijke locatie buiten de stad een positieve bijdrage levert aan het creatieve proces. En dus aan een betere promotiefilm.

Kies jouw cursuspakket

Beschikbare data

 • 22 t/m 24 januari: dinsdag 10:00 uur starten, donderdag 16:00 eindigen (Vol)
 • 11 t/m 13 juni (vroegboekprijs geldig t/m 30 april): dinsdag 10:00 uur starten, donderdag 16:00 eindigen (nog 5 van de 6 plekken beschikbaar)
 • 10 t/m 12 september (vroegboekprijs geldig t/m 31 juli): dinsdag 10:00 uur starten, donderdag 16:00 eindigen (nog 5 van de 6 plekken beschikbaar)

Aanmelden

Naam:

Bedrijfsnaam:

Factuuradres:

E-mail:

Telefoon:

Wat wil tijdens de cursus bereiken?:

Kies je pakket:

Type kamer:

Wanneer ga je mee?: 11 - 13 juni10 - 12 september

akkoord met de algemene voorwaarden

Zakelijke vloggen en beter filmen met je smartphone

Inspirerende setting

De training Filmen met je smartphone wordt gehouden in een historisch landhuis op het Limburgse platteland. Zonder de afleiding van de stad, weg van je dagelijkse werkplek en met de input van andere deelnemers kom je hier tot inspiratie en focus om jouw authentieke verhaal te ontdekken. En een wandeling door de natuur helpt je vanuit je kracht te spreken.