Vertrouwen, ja dat heb ik echt nodig. Zeker nu ik ondernemer ben geworden. Vertrouwen dat nieuwe deelnemers VillaForum net zo leuk gaan vinden als de oude, de ingeplande edities weer vol raken of dat een samenwerking een goede afloop heeft.

In praktijk blijkt dit niet zo heel gemakkelijk en voel ik een gevoel omhoog kruipen. Angst. Een hele vreemde emotie die ons eigenlijk doet vluchten of vechten. Maar deze emotie helpt niet echt terwijl je achter je laptop werkt. Sterker nog, angst remt mijn productiviteit en creativiteit.

Klaar mee
Ik ben er klaar mee. Ik wil ondernemen met vertrouwen. Maar hoe doe ik dat? Nog voordat mijn zoektocht was begonnen kom ik het online programma van Ellen de Dreu “Vol Vertrouwen op weg naar Vrijheid” tegen. Ik heb me meteen ingeschreven. Ik zit nog volop in het proces. Maar ik wilde graag alvast een tip van Ellen met je delen; “Ga op zoek naar je grootste angst want daar zit vaak je grootste verlangen.”

Ik wil groeien
Als ik mijn angsten opzoek blijkt het heel simpel. Ik wil groeien met VillaForum. En nog heel veel meer evenementen organiseren. Daar word ik blij van. Waar ik nog meer blij van word: de positieve reacties over het lekkere eten, de breaks zelf en de behaalde resultaten van de deelnemers.

Natuurlijk leef ik niet in een sprookje. Het is een reis van vallen en opstaan. En om de vloek van de angst te breken heb ik deze email gemaakt. Ik wil mijn angst delen met je. En nu lach ik er vriendelijk naar. Ik laat me niet gek maken, ik ben op weg naar meer vertrouwen en vooral vrijheid.

Misschien laat jij je ook tegenhouden door je angsten. Welke zijn dat? En hoe zet je die angsten in om te groeien? Ik vind het leuk om van je te horen!

p.s. Schrijf je in voor de VillaForum workation in november of januari. Je krijgt 55,- korting bij een reservering vóór 10 december.